суботу, 27 квітня 2019 р.

Звіт про роботу міського методичного об’єднання учителів хімії Новоукраїнської міської ради 2018-2019н.р.

Голова ММО учителів хімії: Жукова Оксана Володимирівна
До складу ММО входить 7 чоловік. Із них:
•      учителі вищої категорії, учителі методисти – 3
•      учителі вищої категорії, старші вчителі – 2
•      спеціаліст ІІ категорії -1
•      спеціалісти -1
Протягом 2018 /2019 н.р. учителі ММО  працювали над проблемами: «Підвищення якості знань учнів і створення мотивації успіху на основі впровадження в навчально-виховний процес нових інноваційних технологій.» Завдання  міського методичного об’єднання:
1.     Сприяти професійному розвитку членів ММО
2.     Знайомити  з вимогами Нової української школи
3.     Формувати комп’ютерну грамотність учителів
4.     Надавати методичну допомога молодим колегам
5.     Знаходити оптимальні шляхи роботи педагогів з обдарованими дітьми та підготовки випускників  до ЗНО з хімії.
6.     Створити умови для саморозвитку та самореалізації учителів.
Реалізувати заплановані завдання вдалося за допомогою різних форм роботи.
Протягом навчального року було проведено 4 засідання методичного об’єднання:
1.     Особливості організації навчально-виховного процесу при вивченні хімії у 2018- 2019 н.р.
2.     Використання сучасних педагогічних  технологій для формування предметної та ключових компетентностей на заняттях з хімії та в позаурочний час
3.     Проблеми та шляхи поліпшення природничої освіти. Інноваційні методи і прийоми у роботі з обдарованими дітьми, під час підготовка до олімпіад, ДПА і ЗНО, написання робіт у МАН. Особливості проведення ЗНО – 2019.
4.     Формування життєво важливих компетентностей учнів під час вивчення природничих дисциплін.

 Головна мета  роботи ММО вчителів хімії – сприяння професійному розвитку членів ММО. Тому упродовж  року було організовано та проведено спільні засідання з учителями природничого циклу Новоукраїнського ОТГ, Новоукраїнського району та Помічняннського ОТГ.  На семінарах-практикумах учителі ділилися досвідом своєї роботи, знайомили з  формами та методами роботи під час викладання хімії. Особливу увагу було приділено розвитку ІКТ компетентностей.

У 2018/2019 н. р. було проатестовано Більченко О.О. Згідно рішення атестаційної комісії  їй присвоєно ІІ  кваліфікаційну категорію.  
Члени ММО велику увагу приділяють роботі з обдарованими дітьми. 23 учня стали призерами  міжрегіональної олімпіади з хімії. Переможців підготували вчителі:  Тітенко Т.С. (Новоукраїнська ЗШ № 6), Жукова О.В. (Новоукраїнський НВК №8),  Ворона Л.М, (Новоукраїнська філія № 3 Новоукраїнської ЗШ №6). Тоток Т.В. (Гімназія «Лідер»), Соколенко С.М. ( Новоукраїнська ЗШ № 4)

Троє  учнів отримали призові місця на обласній олімпіаді з хімії. Підготувала призерів учитель хімії Новоукраїнського НВК № 8 Жукова О.В.

У наступному навчальному році  плануємо провести ряд спільних засідань з учителями інших ММО під гаслом «Будуємо Нову українську школу разом» . Головна мета спільної роботи: об’єднання зусиль для створення  оптимальних умов для розвитку та навчання учнів, а також впровадження  та розвиток STEM –освіти серед учнів Новоукраїнського ОТГ.
Недоліками у роботі ММО вчителів хімії є низька активність учнів у МАН.




четвер, 18 квітня 2019 р.

Спільне засідання вчителів хімії Новоукраїнського ОТГ та Помічнянського ОТГ



18 квітня щиро зустрічала гостей Помічнянська ЗШ І-ІІІ ст. N 1 ім. Героя України Березняка Є.С. на чолі із начальником відділу освіти Помічнянської міської ради Семашко Ніною  Василівною та директором школи Сигидою Оксаною Михайлівною. На високому рівні було організовано та проведено семінар-практикум для методистів, керівників методичних об'єднань і вчителів природничих предметів з теми "Формування життєво важливих компетентностей учнів під час вивчення природничих дисциплін". 

понеділок, 21 січня 2019 р.

Спільне засідання міського та районного методичних об'єднань "Проблеми та шляхи поліпшення природничої освіти"

План засідання

1.  Огляд нормативних документів: 
а) Постанова Каб.Міну № 1190 від 27.12.2018  Положення про сертифікацію педагогічних працівників. 
б) Наказ МОН  № 1369 від 07.12.2018    "Про затвердження порядку  проведення державної підсумкової атестації" (Методист РМО Овчаренко Н.П.)

2. Аналіз  ЗНО 2018 з хімії та результатів олімпіад з хімії  у Новоукраїнському районі Кіровоградської області (учитель хімії Ворона Л.М.)

<



















Особливості проведення ЗНО з хімії у 2019 році   (голова ММО учителів хімії Жукова О.В.)

3. Інноваційні методи і прийоми у роботі з обдарованими дітьми, під час підготовки до олімпіад, ДПА і ЗНО, написання робіт у МАН. (учителі хімії та біології Мохонько А.А., Тітенко Т.С.) 


 


3. Майстер-клас "Використання технологій інтерактивного навчання на уроках хімії. Технологія BYOD" (учитель хімії Жукова О.В.)




4.  Презентація досвіду роботи вчителів, що атестуються у 2018-2019 навчальному році.






5. Тренд учителя! 



Фотозвіт семінару 


неділю, 11 листопада 2018 р.

Підсумки семінару-практикуму

09.11.2018 на базі Новоукраїнського НВК № 8 відбувся спільний семінар-практикум учителів хімії Новоукраїнської ОТГ та Помічнянської ОТГ.
Мета семінару: презентація шляхів впровадження сучасних освітніх технологій вчителями природничих дисциплін у практичну діяльність; ознайомлення з досвідом роботи учителів хімії м. Новоукраїнки щодо використання інноваційних технологій в освітній діяльності.

вівторок, 14 серпня 2018 р.

Готуємося до нового 2018/2019 навчального року










Відповідно до Типової освітньої програми закладів загальної середньої освіти II ступеня, затвердженої наказом МОН України від 20.04.2018 № 405, (таблиці 1 – 13) у всіх закладах загальної середньої освіти хімія вивчається:
у 7 класі – 1,5 години на тиждень,
у 8 класі – 2 години на тиждень,
у 9 класі – 2 години на тиждень.
Відповідно до Типової освітньої програми закладів загальної середньої освіти IIІ ступеня, затвердженої наказом МОН України від 20.04.2018 № 408, хімія вивчається:
на рівні стандарту в 10 класі 1,5 години на тиждень;
на профільному рівні в 10 класі 4 годин на тиждень.
Відповідно до Типової освітньої програми закладів загальної середньої освіти IIІ ступеня, затвердженої наказом МОН України від 20.04.2018 № 406, хімія вивчається:
на рівні стандарту в 11 класі 1 годину на тиждень;
на академічному рівні в 11 класі 2 години на тиждень;
на профільному рівні в 11 класі 6 годин на тиждень.
Варіативна складова навчальних планів до типових освітніх програм  може використовуватись на підсилення предметів інваріантної складової. У такому разі розподіл годин на вивчення тієї чи іншої теми навчальної програми здійснюється вчителем самостійно і фіксується у календарно-тематичному плані, який погоджується керівником навчального закладу чи його заступником. Вчитель записує проведені уроки на сторінках класного журналу, відведених для навчального предмета, на підсилення якого використано зазначені години.
За рахунок збільшення годин, окремі предмети в 11 класі можуть вивчатися за програмами академічного рівня, а не рівня стандарт, як це передбачено Типовою освітньою програмою.

понеділок, 7 травня 2018 р.

Звіт про роботу ММО учителів хімії Новоукраїнської міської ради за 2017/2018 н.р.




Звіт про роботу міського методичного  об’єднання учителів хімії Новоукраїнської міської ради  2017-2018 н.р.
Голова ММО учителів хімії: Жукова Оксана Володимирівна
До складу ММО входить 8 чоловік. Із них:
      учителі вищої категорії, учителі методисти – 3
      учителі вищої категорії, старші вчителі – 2
      спеціаліст ІІ категорії -1
      спеціалісти -2
Протягом 2017 /2018 н.р. учителі ММО  працювали над проблемами: «Підвищення якості знань учнів і створення мотивації успіху на основі впровадження в навчально-виховний процес нових інноваційних технологій.»

Завдання  міського методичного об’єднання:
1.     Сприяти професійному розвитку членів ММО
2.     Знайомити  з вимогами Нової української школи
3.     Формувати комп’ютерну грамотність учителів
4.     Надавати методичну допомога молодим колегам
5.     Знаходити оптимальні шляхи роботи педагогів з обдарованими дітьми та підготовки випускників  до ЗНО з хімії.
6.     Створити умови для саморозвитку та самореалізації учителів.
Реалізувати заплановані завдання вдалося за допомогою різних форм роботи.
Протягом навчального року було проведено 4 засідання методичного об’єднання:
1.     Особливості організації навчально-виховного процесу при вивченні хімії у 2017- 2018 н.р.
2.     Якість викладання хімії, як умова реалізації  нового державного стандарту.
3.     Проблеми та шляхи поліпшення природничої освіти.
4.     Будуємо Нову українську школу разом
Учителі хімії  активно займаються самоосвітою. Упродовж року брали участь у різноманітних тренінгах, дистанційних курсах, відвідували  уроки вчителів, які атестуються, були учасниками березневого хакатону у с. Рівному. ММО учителів хімії активно співпрацює з РМО учителів природничого циклу. Було проведено 2 спільних засідання у м. Новоукраїнці на база Новоукраїнського НВК № 8  та  в с. Шишкіно. 
На засіданнях розпочато рубрику «Калейдоскоп ідей», де кожен вчитель ділиться формами роботи, методами, прийомами, які допомагають  доступно пояснити дітям дану тему.
У 2017/2018 н. р. було проатестовано двох наших колег. Згідно рішення атестаційної комісії Тоток Тетяна Василівна, учитель хімії Новоукраїнської гімназії «Лідер», відповідає раніше присвоєній кваліікаційній категорії «спеціаліст вищої категорії » та званню «учитель-методист». Соколенко Сергій Миколайович, учитель Новоукраїнської ЗШ №4,  відповідає раніше присвоєній кваліікаційній категорії «спеціаліст вищої категорії » та званню «старший учитель»
Члени МО велику увагу приділяють роботі з обдарованими дітьми. 3 учнів отримали призові місця на обласній олімпіаді з хімії. Переможців підготували вчителі:  Тітенко Т.С. (Новоукраїнська ЗШ № 6), Жукова О.В. (Новоукраїнський НВК №8),  Ворона Л.М, (Новоукраїнська філія № 3 Новоукраїнської ЗШ №6).
У поточному році членами ММО учителів хімії було зроблено:
1.     Створено блог ММО вчителів хімії Новоукраїнської міської ради
2.     Створено банк завдань ЗНО за всі роки
3.     Складено інструкції з БЖД
4.     Створено картотеку досвіду та  досягнень членів ММО та  здійснено популяризацію досвіду через власні сайти, блоги.

Недоліками у роботі ММО вчителів хімії є низька активність учнів у МАН.

Популярні публікації